Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych i wody mineralnej na potrzeby RZGW w Poznaniu.
Zamówienie zostało podzielone na 2 części:
- Część 1 – Dostawa artykułów spożywczych
- Herbata czarna, ekspresowa ze sznureczkiem, waga opakowania 200 g, ilość torebek w opakowaniu 100 szt.
- Herbata czarna, ekspresowa ze sznureczkiem, waga opakowania 100 g, ilość torebek
w opakowaniu 50 szt. - Mleko krowie UHT, w opakowaniu kartonowym z nakrętką, zawartość tłuszczu 3,2%, pojemność nie mniejsza i nie większa niż 1l, opakowanie zbiorcze 10 sztuk.
- Śmietanka do kawy UHT w jednorazowych pojemnikach po 10g-opakowanie zbiorcze nie mniej niż 10 szt., 10% tłuszczu.
- Śmietanka do kawy 500 ml, 12% tłuszczu, w kartonie z nakrętką,
- Herbata czarna ekspresowa w torebkach ze sznureczkiem, z naturalnych składników pochodzenia roślinnego, nie mniej niż 88 szt. w papierowym zamykanym opakowaniu, gramatura opakowania nie mniej niż 160g.
- Herbata czarna Earl Grey 100 torebek, torebka z zawieszkami, opakowanie papierowe zamykane.
- Herbata zielona w torebkach, opakowanie papierowe zamykane nie mniej niż 40g.
- Herbata owocowa w torebkach z zawieszką, opakowanie papierowe zamykane nie mniej niż 40g, różne smaki.
- Melisa w torebkach z zawieszką, opakowanie papierowe zamykane nie mniej niż 40g.
- Mięta w torebkach, op. 60g, opakowanie papierowe zamykane.
- Rumianek w torebkach, op.30 g, opakowanie papierowe zamykane.
- Cukier sypki, biały kryształ, jednostkowe opakowanie 1kg.
- Kawa w ziarnach, 50% Arabica, 50% Robusta, pakowana w paczkach 1000g.
- Kawa mielona, czarna, o intensywnym smaku i niskiej kwasowości, opakowanie nie mnie niż 500g.
- Kawa rozpuszczalna, liofilizowana, o intensywnym aromacie, 100% kawy naturalnej w słoiku szklanym, zakręcanym, nie mniej niż 200 g.
- Ciastka kokosowe, suche w opakowaniach nie mniej niż 120 g.
- Ciastka z kawałkami czekolady i orzechami lub rodzynkami w opakowaniach nie mniej niż 130 g.
- Ciastka zbożowe owsiane, opakowanie nie mniej niż 170 g.
- Paluszki, przekąska w postaci długich cienkich paluszków, posypane solą, opakowanie nie mniej niż 200 g.
- Ciastka Herbatniki kakaowe, pakowane, opakowanie nie mniej niż 160 g.
- Ciastka typu biszkopty z galaretką owocową jednostronnie polane czekoladą, opakowanie nie mniej niż 290 g.
- Ciastka w opakowaniach waga opakowania nie mniej niż 2 kg, różne rodzaje: kwiatuszki, markizy, maślane, kruche z cukrem .
- Cukier biały kryształ w saszetkach, opakowanie nie mniej niż 200 szt.
- Część 2 – Dostawa wody mineralnej
- zawartość składników mineralnych w przedziale od 500 do 1500 mg/dm3
- nasycenie CO2 max 4000 mg/dm3 (dla wody gazowanej)
- zawartość sodu w wodzie nie większa niż 20 mg/dm3 (niskosodowa)
- poddawana procesom filtracji i napowietrzania
- woda mineralna zdatna do spożycia przez okres nie krótszy niż 12 miesięcy liczony od daty dostawy do Zamawiającego udokumentowanej dowodem dostawy.
- dostarczana w atestowanych opakowaniach - butelkach typu PET: pojemość 0,5 l oraz 1,5 l
- butelki wody mineralnej 1,5 l pakowane po 6 szt.
- butelki wody mineralnej 0,5 l pakowane po 12 szt.
- woda powinna być klarowna, bez osadu na dnie butelki, o neutralnym zapachu
i smaku - każda butelka wody mineralnej powinna mieć etykietę z następującymi informacjami:
- producent;
- nazwa źródła, z którego woda pochodzi;
- skład : fizyko- chemiczny;
- sumę oznaczonych składników mineralnych;
- czytelna data przydatności do spożycia;
- Woda mineralna musi posiadać świadectwo Państwowego Zakładu Higieny zwierające ocenę i kwalifikację rodzajową.
Dostarczona woda mineralna w butelkach w szczególności musi spełniać wymagania i normy oznaczenia określone w poniższych przepisach:
- Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 31 marca 2011r., w sprawie naturalnych wód mineralnych, naturalnych wód źródlanych i wód stołowych (Dz.U. nr 85 poz. 466 z późn. zm.)
- Ustawie z dnia 12 grudnia 2003 r., o ogólnym bezpieczeństwie produktów (Dz.U. z 2016 r. poz 2047 z późn. zm.)
- Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.) wraz z przepisami wykonawczymi
- Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
- Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r, poz. 29)
- Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2018 r. poz. 2164 z późn. zm).
Szczegółowy zakres zamówienia określa opis przedmiotu zamówienia oraz formularz asortymentowo – cenowy (wzór).
Zdolność do prowadzenia działalności zawodowej
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
Zdolność techniczna i kwalifikacje zawodowe
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej:
- część 1 - trzy dostawy artykułów spożywczych o wartości nie mniejszej niż 15 000 PLN brutto każda,
- część 2 - trzy dostawy wody mineralnej o wartości nie mniejszej 25 000 PLN brutto każda.